Please update your Flash Player to view content.

Novi Intel SSD diski

Pri korporaciji Intel so danes najavili njihove visoko pričakovane 'solid-state' diske (SSD) v sklopu Intlove SSD 320 serije (Intel SSD 320 Series). Bazirana na njihovi vodilni tehnološki 25-nanometrski (nm) tehnologoiji NAND flash pomnenja, bo SSD 320 zamenjal in nadgradil na obstoječi visoko-preformančni Intel X25-M SATA SSD seriji...

ssd
Nova serija prinaša več preformans in ima unikatne arhitekturne značilnosti, SSD 320 nudi modele višjih kapacitet, medtem ko so stroškovne koristi iz njihovih 25 nm procesov z do več kot 30 % cenovnim znižanjem v primerjavi z obstoječo generacijo.
Intel SSd 320 je naslednja generacijo Intelove produkcijske linije za uporaba z računalniki in prenosniki. Ciljajo pa predvsem na korporacije in nadušence, ki bi radi precejšnjo nadgradnjo proti standardnim mehaničnim trdim diskom (HDD). SSD je bolj robusten, porabi manj energije in zmanjša ozko grlo pretoka podatkov s čimer pospeši računalniške procese kot so nalaganje operacijskega sistema, odpiranje datotek in Vaših najljubših programov. Serija 320 se s kapaciteto začne pri 40 GB,  na voljo pa so še 80 GB, 120 GB, 160GB in še novejši in kapacitet 300GB do 600GB verzij.
Procesorji so zaenkrat na voljo samo v ZDA, ko pa pridejo v Evropo pa bodo na voljo tudi pri nas.