Please update your Flash Player to view content.

Nvidia Geforce GTX 590 - Najhitrejša grafična kartica na svetu

Nvidia je predstavila dolgo pričakovani GeForice GTX 590, najhitrejšo dvojedrno grafično kartico trenutno na voljo na svetovnem trgu, ki je poleg hitrosti tudi najtišja na svetu...

 

GTX590

 

Poganja jo dvojni Nvidiin 'Fermi-class' grafični procesor na enojni kartici, GTX 590 je bila zasnovana za vse super-navdušence in tiste, ki bi si radi sestavili ultimativni igralni računalnik.
S komibinarin 1024 NVIDIA CUDA arhitekturo jeder, 3GB GDDR5 grafičnega spomina, 6 bilionov tranzistorjev in preko 2200 individualnih komponent, vse spakirane v 11 inčno dvojno režo, GTX 590 omogoča osupljivih 32 mozaičnih pogonov, ki lahko poganjajo današnje vrhunske DirectX11 igre na resolucijah od 2560x1600 in višje.

S  štirimi ločenimi video izhodi na vsaki kartici omogoča uporabnikom, da konfigurirajo svoj PC s štirimi neodvisnimi zasloni, lahko pa tudi raztegnejo svoje igranje čez 3 3D zaslone na resolucijah tudi do 5760x180 za intenzivne, stereoskopske igralne užitke in s tem utilizirajo NVIDIINO 3D Vision Surround tehnologijo.

Kot vsi Nvidiini izdelki s sloganom "DX11 Done Right" (DirectX11 narejen pravilno"), GTX 590 dostavlja najhitrejše preformanse na svetu za DX11 igre. In z Nvidiino SLI tehnologijo, industrijsko najbolj razširljive več-grafičnoprocesorske platforme, lahko uporabniki povečajo računalniške grafične sposobnosti tako, da dodajo še eno GeForce GTX590, za neverjeten QUAD SLI igralski način.
Poleg vsega tega, je inženirjem pri Nvidii z GTX 590 uspelo tudi to, da je GTX 590 najtišnja grafična kartica na svetu. Ima poseben hladilni sistem in dvojni prostor za hlape, ki nudi odločne preformanse, hkrati z akustiko. Merjeno s standardnimi decibeli, GTX 590 ima izmerjeno glasnost 48 dB, kar je več kot dvakrat tišje kakor najbližja konkurenca na največji grafični obremenitvi. Za človeško uho razlika pomeni, da se grafično karto pri polni obremenitvi primerja z zvokom iz tihe knjižnice. Za primerjavo, konkurenčni produkti se po zvoku primerjajo s prometnimi avtocestami.

S pričakovanimi cenami okoli 700 ameriških dolarjev, je GTX 590 od 24. marca naprej na voljo od vseh vodilnih izdelovalcev grafičnih kartic. GeForce GTX590 pa bo tekom tedna na voljo za nakup tudi pri nas.